8/10/2011

Tapahtui eilen baarissa...

PÄÄDYIN EILEN UUTEEN TRENDIKKÄÄSEEN baariin ystäväni kanssa Helsingin keskustassa.  Helsingin baarit ovat aina jotenkin epäilyttäneet - en ole koskaan löytänyt sitä omalta tuntuvaa paikkaa, missä viihtyisen kuin omassa olohuoneessa.  Kaikki baarit tuntuvat joko liian likaisilta, tai sitten ne yrittävät liikaa. Paikalla on liikaa humalaisia, tai ilmapiiri ei muuten miellytä.  Piirit on pienet, kaikki tuntevat toisensa, tai ainakin haluavat tuntea, esittävät tuntevansa.

Kävelin eilen trendibaarin tiskille, ja huomasin tytön, entisen kollegani suuresta firmasta.  Yllätyksekseni tyttö menikin baarin taakse, ryhtyi palvelemaan ja teki drinkkejä.  Palveli ja teki drinkkejä kaikille muille paitsi minulle ja ystävälleni.  Sain katsekontaktin, hän noteerasi minut lyhyellä nyökkäyksellä.  Sitten tiskillä ei ollutkaan muita kun minä, ystäväni, ja tämä ex-kollega, ex-tiimini jäsen, facebook kaveri jonka kanssa vaihdettiin puheluita ja sähköposteja päivittäin ja biletettiin yhdessä useaan otteeseen, jota pidin kaverina.  Hänen katseensa pysyi maassa, ilme tuimana.  Pakkohan siinä oli jotain sanoa:
- H____, mitä kuuluu?
H:
- Mitäs... En mä täällä yleensä duunissa ole, oon nyt vaan auttamassa.  Oon siis vielä samassa firmassa, tulin tänne vaan syömään, ja sit oli pakko auttaa.
Katse alas, kääntyi pois.

Istuimme ystäväni kanssa pöytään, tyypillisesti ainoa toinen vapaa pöytä oli vieressämme.  Siinä istuin sitten H:n vieressä reilun tunnin, emme kertaakaan enää puhuneet emmekä katsoneet toisiamme.

Näin siis Helsingissä, tällaista tapahtuu vain ja ainoastaan Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...