8/25/2011

Apua katastrofaalisille hiuksille

VAALENNETUT PUOLIPIKÄT HIUKSENI ovat melkoisen huonokuntoiset.  Hiukset näyttävät nopeasti likaisilta ja sotkuisilta, enkä sen vuoksi pidäkään niitä auki melkein koskaan.  Luottokampaukseni ovat korkea ponnari tai nuttura.  Sen kerran kun hiukseni ovat auki, on ne pakko joko suoristaa tai kihartaa/kääntää.  Hiukset ovat juurista helposti rasvoittuvat, mutta latvoista kuivat.  Ne sekä tuntuvat että näyttävät karheilta.

Olen aina ollut oikea kosmetiikka-junkie, mutta jostain syystä en ole kuitenkaan kovasti panostanut hiustenhoitoon.  Olen vasta lähivuosina aloittanut kampaamotuotteiden käytön, ja ostan vieläkin välillä markettituotteita.  Nyt olen ensimmäistä kertaa päättänyt yrittää kunnolla ottaa selvää, mikä hiuksissani mättää, ja miten saisin kauniimmat, terveennäköiset kultakutrit.

Tässä on pakko mainita myös se, että tulin juuri tilanneeksi kalliilla Lookfantasticistä tuotteita (Kerastase ja Moroccan Oil), jotka nyt tuntuvat täysin vääränlaisille.

Tutkittuani hiussivuja ja erilaisia vinkkejä netistä, haluaisin nyt kokeilla seuraavanlaista hiustenhoito rutiinia:

1. Kuivuneet latvat pois (kampaaja varattu ensi kuun alkuun).  Kasvatan myös kaikkia kerroskia pois, sillä uskon hiusten näyttävän terveimmiltä ilman niitä.
2. Mahdollisimman vähän föönausta/suoristusta/kiharrusta
3. Uusi luonnonharja
4. Hiusten totaalinen puhdistus syväpuhdistavalla shampoolla rutiinin alussa, sekä myöhemmin säännöllisin väliajoin ainakin kerran tai kaksi kuussa
5. Shampoon tulee olla sulfaaniton
6. Shampoon ja hoitoaineen tulee molempien olla silikonittomia
7. Mahdollisimman vähän mitään jätettäviä aineita tai muotoilutuotteita

Juurikasvu.org -sivuilta löytyy erittäin hyviä vinkkejä, ja luetteloita sulffaatittomista ja silikonittomista tuotteista.  Nyt vaan niitä tutkimaan!


NOT so hot... 

Kuva: Style.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...