8/31/2011

Under my umbrella...

Umbrellas
EN VÄLITÄ TÄYSMUSTISTA sateenvarjoista, oikeastaan edes iltamenoissa.  Mustan sateenvarjon alla on pimeetä seistä, ja maailma tuntuu entistäkin harmaammalta.  Mustan sateenvarjon myös sekoittaa helposti toisten varjoihin, ja sen jättää helposti esim. bussiin tai kuntosalille.  Ei, sanon minä!


Sateenvarjolla voi helposti vähän leikitellä, ja hauskat läpinäkyvät ja hopeiset värit sopivat hyvin melkein minkätahansa asun kanssa.


Sateenvarjot: Mango, Cath Kidston, Marc Jacobs, Lollypop, Urban Outfitters

I'm no fan of standing under a black umbrella.

Today's soundtrack

ULKONA SATAA, TAAS.  Sadetta onkin luvattu useaksi päiväksi eteenpäin.  Takana on aamujooga, ja kävelylenkki koiran kanssa.  Tänään on ihanaa olla sisällä, kuunnella hyvää musiikkia, ja tehdä rästiin jääneitä töitä.

Tänään taustalla soi:

Ratatat


Pretty Lights


Ja näiden lisäksi ehkä myös Iskelmä Radio ;)

It's raining today.  The day's soundtrack includes Ratatat and Pretty things.
Wishing everyone a wonderful day!

8/30/2011

This time last year... NYC baby!



TÄHÄN AIKAAN VIIME VUONNA olimme mieheni kanssa juuri menneet naimisiin.  Pian naimisiinmenon jälkeen suuntasimme kohta yhtä kummankin lempikaupunkia, New Yorkia.  Matka oli meille erityisen rakas, sillä tapasimme ensimmäistä kertaa vuosia sitten New Yorkin ulkopuolella olevassa pikkukaupungissa.  Sen vuoksi sinne olikin häiden jälkeen pakko päästä yhdessä, ja muistella vanhoja hyviä aikoja! ;)

Nyt kun syksy tekee tuloaan ja hääpäivää on juuri vietetty, tulee mieleen ihania muistoja viimevuotiselta matkaltamme.  Loppukesä ja alkusyksy ovat ihanaa aikaa matkustaa.  Suomessa alkaa jo viilentyä, mutta muualla säät pysyvät lämpiminä vielä pitkään.  Kuvia katsellessa iskee taas kova matkakuume...
Syksyllä lähdemme Tukholmaan, mutta pidempää kaukomatkaa pitää odottaa vielä ensi kevääseen saakka.  Ja seuraavasta Amerikan matkasta ei mitään tietoa.  Sitä odotellessa...!!















This time last year my baby and I were preparing for our post-wedding, pre-honeymoon trip to NYC.  Late summer / early autumn is one of my favourite times of year to travel.  The weather in Finland is cooling down, but it's still hot in other parts of the world.

I love America, and I love New York.  The gritty streets, the people, the anonymity, the shopping, the restaurants, the way the city is full of life.  The New York breakfasts, Central Park, the funky restaurants and bars in the Meatpacking District.

America, I can't wait to see you again.

Follow me on Bloglovin!

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

8/29/2011

Syksyiseen tunnelmaan sopiva kaulahuivi

Alexander McQueen scarves

SYKSY ON TÄÄLLÄ.  Vielä viikonloppuna kuljin ulkona sortseissa ja hellehameessa, mutta tänään Helsingissä jyrisee ukkonen, ja vettä sataa oikein kunnolla.  Tavallaan ihanaa. Tuntuu siltä, että arki voi kunnolla alkaa.  Kaupungissa on kiva olla syksyiselläkin säällä.  On ihana istua kotona ja polttaa kynttilöitä, ja käpertyä koiran ja mieheni kanssa TV:n äärelle.

Nyt pilaan tämän luomani ihanan romanttisen syksyisen tunnelman näinkin pinnallisella ja kaupallisella tavalla kun merkkikaulaliinoista kirjoittamalla.  Vaikka ajatus oikein näkyvistä merkkilogojen käytöstä tuntuu nykyään ahdistavalta, olen silti tykästynyt Alexander McQueenin huiveihin, joita koristaa brändin tunnusmerkeiksi tulleet pääkallot.  Huiveja on nykyään saatavilla monissa eri väreissä, ja itse pidän kovasti naisellisen pehmeän pastellinsävyn ja kovan pääkallon yhdistelmästä.  Silkkiset huivitkin ovat kauneita, mutta viileään syksyyn pitäisi ehdottomasti olla cashmere blend vaihtoehto.


Huivit: Net-a-porter, Liberty.co.uk

Värikkäästi sisustettu Jenkkiasunto

LÖYSIN HILJATTAIN NETISTÄ amerikkalaisen Lonnymag-sisustuslehden, jonka sivuilta olen bongannut toinen toistaan ihanampia sisustuksia.  Osa kodeista on omaan makuuni liian runsaita, mutta nekin inspiroivat omalla tavallaan, sillä hyvin skandinaviset ja pelkistetyt sisustukset kyllästyttävät kovasti.  Pidän kyllä moderneista kodesita, mutta eniten kyllästyttää se, että etenkin suomalaisissa sisustuslehdissä kaikki kodit näyttävät samalta, ja kaikissa on samat huonekalut ja usein jopa pientavarat.  Rakastan persoonallisia hieman eklektisiä koteja.  Pidän eniten sellaisista kodeista, joiden omistajat ovat itse ne sisustaneet.  Näin jokaisella tavaralla on oma tarinansa ja tarkoituksensa.  Ammattilaisten sisustukset ovat kauniita, mutta välillä niistä puuttuu jotain, jotain sielua ehkä.

Jokatapauksessa, ihastuin kovasti näihin Lonnymagin sivuilta löydettyihin kuviin Jenkkiläisestä kodista, joka on ammattilaisen sisustama.  Lonnymagia voi muuten netissä selata ihan maksutta!






















Kuvat: Lonnymag.com

8/26/2011

Another uber-cool New York apartment

ASUIN PIKKUTYTTÖNÄ MONTA VUOTTA ihan New Yorkin vieressä, Connecticutin osavaltiossa.  Amerikalla on suuri paikka sydämessäni, ja haaveilen edelleenkin sinne paluusta.  Enkä haluaisi vaan matkalle, vaan mielellään asuisin siellä, edes muutaman vuoden.

Vierailimme viimeksi viime syyskuussa mieheni kanssa New Yorkissa.  Haluaisin viettää enemmän aikaa etenkin Meatpacking Districtissä, West Villagessa, ja Highlinella.  New York on niin cool.  Ja tsekatkaa tämä kämppä, aaaaahhhhhhhh......










Kuvat: Lonnymag

8/25/2011

Apua katastrofaalisille hiuksille

VAALENNETUT PUOLIPIKÄT HIUKSENI ovat melkoisen huonokuntoiset.  Hiukset näyttävät nopeasti likaisilta ja sotkuisilta, enkä sen vuoksi pidäkään niitä auki melkein koskaan.  Luottokampaukseni ovat korkea ponnari tai nuttura.  Sen kerran kun hiukseni ovat auki, on ne pakko joko suoristaa tai kihartaa/kääntää.  Hiukset ovat juurista helposti rasvoittuvat, mutta latvoista kuivat.  Ne sekä tuntuvat että näyttävät karheilta.

Olen aina ollut oikea kosmetiikka-junkie, mutta jostain syystä en ole kuitenkaan kovasti panostanut hiustenhoitoon.  Olen vasta lähivuosina aloittanut kampaamotuotteiden käytön, ja ostan vieläkin välillä markettituotteita.  Nyt olen ensimmäistä kertaa päättänyt yrittää kunnolla ottaa selvää, mikä hiuksissani mättää, ja miten saisin kauniimmat, terveennäköiset kultakutrit.

Tässä on pakko mainita myös se, että tulin juuri tilanneeksi kalliilla Lookfantasticistä tuotteita (Kerastase ja Moroccan Oil), jotka nyt tuntuvat täysin vääränlaisille.

Tutkittuani hiussivuja ja erilaisia vinkkejä netistä, haluaisin nyt kokeilla seuraavanlaista hiustenhoito rutiinia:

1. Kuivuneet latvat pois (kampaaja varattu ensi kuun alkuun).  Kasvatan myös kaikkia kerroskia pois, sillä uskon hiusten näyttävän terveimmiltä ilman niitä.
2. Mahdollisimman vähän föönausta/suoristusta/kiharrusta
3. Uusi luonnonharja
4. Hiusten totaalinen puhdistus syväpuhdistavalla shampoolla rutiinin alussa, sekä myöhemmin säännöllisin väliajoin ainakin kerran tai kaksi kuussa
5. Shampoon tulee olla sulfaaniton
6. Shampoon ja hoitoaineen tulee molempien olla silikonittomia
7. Mahdollisimman vähän mitään jätettäviä aineita tai muotoilutuotteita

Juurikasvu.org -sivuilta löytyy erittäin hyviä vinkkejä, ja luetteloita sulffaatittomista ja silikonittomista tuotteista.  Nyt vaan niitä tutkimaan!


NOT so hot... 

Kuva: Style.com



8/24/2011

Keskiviikko-inspiraatiota

THIS IS YOUR LIFE.  Do what you love, and do it often.  If you don't like something, change it.  If you don't like your job, quit.  If you don't have enough time, stop watching TV, or wasting time online ;)  If you are looking for the love of your life, stop; they will be waiting for you when you start doing the things you love.
Stop over-analyzing, life is simple.  All emotions are beautiful.  When you eat, appreciate every last bite.  Open your mind, arms and heart to new things.
We are people, we are united in our differences.  Ask the next person you see what their passion is, and share your inspiring dream with them.
Travel often; getting lost will help you find yourself.  Some opportunities only come once, seize them.
Life is about the people you meet, and the things you create with them, so go out and start creating.  Life is short.  Live your dream, and share your passion.  <3


Via: Designtraveller.tumblr.com

Suosikki ihonhoitotuotteeni

Fave beauty buys





SOPIVIEN IHONHOITOTUOTTEIDEN LÖYTÄMISEEN on kulunut useita vuosia, paljon hukkaanheitettyä rahaa, ja monet ramppaamiset ympäri maailmaa erilaisissa kauneudenhoitoliikkeissä.  Tästä löytyvät omat tämänhetkiset suosikkini:

1. Clarins Muti-Active Night Cream -yövoide

2. Dr. Hauschka Rose Day Cream -päivävoide

3. Bioderma Sensibio H2O -puhdistusvesi on iänikuinen suosikki, jota en ole löytänyt kun Ranskasta!  Ihan supermahtava puhdistusvesi, joka on todella hellävarainen, ja poistaa iholta lian ja meikin, mukaanlukien silmämeikin.  Kasvoja ei välttämättä tarvitse jälkeenpäin pestä vedellä, joten tämä toimii hyvin esim. mökillä.

4. Estee Lauder Advaced Night Repair Recovery Complex -seerumi tekee ihosta mahtavan sileän ja pehmeän.

5. Clarins Gentle foaming cleanser -puhdistusaine sopii sekin hvin herkälle iholle.



Vaikka nämä ovatkin suosikkeja, seuraavaksi haluaisin kuitenkin kokeilla näiden lisäksi Weledan luonnonkosmetiikkatuotteita.  Ostoslistaltani löytyy sekä Wild Rose Smoothing Facial Oil Capsules, että koko kropalle (ja perheelle!) sopiva Skin Food.  Molemmilla tuotteilla on superhyvät arvostelut luottosivullani MakeUpAlleylla, jota yleensä aina konsultoin ennen kauneudenhoitotuotteiden ostoa.

Oikein kaunista ja aurinkoista päivää kaikille!

8/23/2011

Arctic fashion

Arctic fashion

HUOMASIN AIKA NOPEASTI SUOMEEN palattuani, että Suomen arktisissa olosuhteissa tärkeintä on pysyä lämpimänä.  Olen myös nykyään muutenkin enemmän ja enemmän mukavuudenhaluinen.  Haluan vaatteiden ja asusteiden tuntuvan laadukkailta ja pehmeiltä.  Talvi on täällä monen kuukauden pituinen, ja koska samaa takkia tulee pidettyä päivittäin kuukausikaupalla, on siihen hyvä satsata.  Mikään ei mielestäni maksa itseään takaisin niin hyvin kuin onnistuneet talvivaatteet.  Eihän se talvi vielä tule pitkään aikaan, mutta ihan hyvä se on jo nyt vähän suunnitella mitä ensi talveksi tarvitsee.  Sitäpaitsi olen yllätyksekseni huomannut pitäväni vuodenajoista, ja odottavani innolla jo aina seuraavaa!

Tänä talvena toivomuslistallani olisi:

- Uudet Sorel talvisaappaat (ihan parhaat, varsinkin koiran ulkoilutuksessa!)
- Musta laadukas toppatakki
- Laadukas pitkä huivi, kuluneen farkun tapaista kangasta (LV tai Gucci mielellään...)
- Acnen korkeat Pistol saappaat
- Kotioloihin Uggin karvaiset ballerinat

Aina kannattaa suunnitella ja toivoa! ;)

Kuvat: Polyvore

8/22/2011

Eddie Borgon maskuliiniset korut

Eddie Borgo Jewelry

OLEN NIIIIIIN IHASTUNUT Eddie Borgon upean maskuliinisiin koruihin, joita on saatavilla esim. net-a-porter nettikaupasta.  Hinnat ovat kyllä taivaissa, mutta niittityyliset korut ovat samalla sekä trendikkäitä, että ajattomia.

Kuvat: Polyvore














































Elin Klingin juhlapuku

MUOTI-IDOLILLANI ELINILLÄ OLI TAAS muutama päivä sitten upea asu Ruotsalaisessa muotialan palkintogaalassa, Guldknappenissa.  Rakastan puvun syksyisiä värejä, Elinin asusteita, hiuksia, ja jopa meikkejä.  Pinkit huulet etenkin raikastavat kokonaisuutta, ja puvun korkeat halkiot sekä paljaat olkapäät lisäävät aistillisuutta.  


Nyt olisi pakko saada samanlainen pinkki huulipuna!



Kuva: Style by Kling

8/19/2011

Work hard & be nice to people


HYVÄ MOTTO IHANILLA vanhoilla kehyksillä.  Eipä sitten muuta!  Hyvää viikonloppua!

8/17/2011

Chez Alexander Wang

YMMÄRTÄÄKSENI ALEXANDER WANG on hiljattain muuttanut uuteen asuntoon Manhattanilla, mutta eipä ollut edellisessäkään valittamista.






Kuvat: Alkuperäinen lähde ei tiedossa

8/15/2011

I want: New Hunter boots

ONHAN MINULLA TIETYSTI omat kiiltävät violetit Hunter saappaani tuolla kaapissa.  Ne ovat tänäänkin olleet jalassa, ja varmasti tulenkin pitämään niitä paljon tänä syksynä. Jotenkin tuntuu nyt jo siltä, että tästä syksystä tulee sateinen... Ja nyt tekee sitten mieli uusia saappaita.  Tietysti.

Kävin äsken zumba-tuntini jälkeen ruokakaupassa, ja kassajonossa edessäni oli harvinaisen tyylikäs suomalainen nuori nainen.  Nainen kantoi pienenpientä vauvaa sylissään, mutta onnistui silti näyttämään todella eleganilta rennolla ja mukavalla tavalla.  Tiukkojen mustien farkkujen päällä naisella oli upeat kullanväriset Hunter-saappaat.  Miten ne omat kolmisen vuotta sitten hankitut saappaat näyttävätkin nyt niin tylsisltä ja teinimäisiltä?  Sellaista se on, aina on pakko haluta jotain uutta!

Se pitää vielä sanoa, että oli tosi ihanaa inspiroitua Suomessa jonkun pukeutumisesta ja tyylistä.  Sitä olenkin ikävöinyt uskomattoman paljon Lontoossa vietettyjen vuosien jälkeen...


Kuva: Zappos.com

Moroccan Oil -hiusöljy



MOROCCAN OILISTA ON NYT JUTTUA jokapaikassa!  Hiuksiin jätettävän öljyn pitäisi tehdä hiuksista kiiltävät ja pehmeät, ja sitä ainakin omat vaalennetut hiukseni kipeästi kaipaavat.  Öljy sisältää kyllä niitä paljon suomalaisten pelkäämiä silikoneja, mutta sen verran tuotetta on kehuttu, että haluan sitä ehdottomasti kokeilla.
Odottelenkin nyt kovasti pakettia lookfantastic nettisivuilta.  Paketista pitäisi löytyä myös muitakin ihania pampering tuotteita; kasvovoidetta, shampoota ja hoitoainetta, kynsilakkaa, ym. Tulisi jo pian!

x


UPDATE 26/08:  Moroccan Oil on nyt sitten kokeiltu, ja valitettavan huonoksi todettu.  Onneksi ostin kyseistä tuotetta vain pienen putelin.  Laiton Moroccan Oilia hiuksiin pesun jälkeen, ja lopputulos oli ihanan sileiden ja pehmeiden hiuksien sijaan likaiselta näyttävät ja tuntuvat, toisiinsa liimaantuneet hapsuhiukset.  Damn it.  Tuotetta on nyt kokeiltu kaksi kertaa.  
Käytettyäni loppuun nykyiset tuotteeni, aion aloittaa täysin uuden hiustenhoito-ohjelman.  Siitä lisää täällä.

8/11/2011

Elin Klingin asunto Tukholmassa

Pidän paljon Elin Klingin blogista.  Tytöllä on upea inspiroiva tyyli, ja tykkään unelmoida blogin mukana Elinin varmasti tapahtumarikkaasta elämästä ja kokemuksista.  Tunnelma blogissa on ihana!

Arvatenkin Elinillä on myös hyvä silmä asunnon sisustamisessa.  Tässä monessa muussakin blogissa ilmestyneet kuvat Elinin kotoa.

Pidän erityisesti:
- Hans Wengerin tuoleista ruokapöydän ympärillä
- Sisustuslehdistä ja etenkin muotikirjoista
- Upeasta kristallikruunusta eteisessä
- Kylpyhuoneen marmorista
- Makuuhuoneen sängynpäädystä
- Sivupöydän asetelmasta ja etenkin pelikortti kuvioista, ja vanhasta aseesta

Enjoy!
x







Source: original unknown

P.s. Elinin lehti Styleby on nyt myynnissä myös Suomessa!

8/10/2011

Tapahtui eilen baarissa...

PÄÄDYIN EILEN UUTEEN TRENDIKKÄÄSEEN baariin ystäväni kanssa Helsingin keskustassa.  Helsingin baarit ovat aina jotenkin epäilyttäneet - en ole koskaan löytänyt sitä omalta tuntuvaa paikkaa, missä viihtyisen kuin omassa olohuoneessa.  Kaikki baarit tuntuvat joko liian likaisilta, tai sitten ne yrittävät liikaa. Paikalla on liikaa humalaisia, tai ilmapiiri ei muuten miellytä.  Piirit on pienet, kaikki tuntevat toisensa, tai ainakin haluavat tuntea, esittävät tuntevansa.

Kävelin eilen trendibaarin tiskille, ja huomasin tytön, entisen kollegani suuresta firmasta.  Yllätyksekseni tyttö menikin baarin taakse, ryhtyi palvelemaan ja teki drinkkejä.  Palveli ja teki drinkkejä kaikille muille paitsi minulle ja ystävälleni.  Sain katsekontaktin, hän noteerasi minut lyhyellä nyökkäyksellä.  Sitten tiskillä ei ollutkaan muita kun minä, ystäväni, ja tämä ex-kollega, ex-tiimini jäsen, facebook kaveri jonka kanssa vaihdettiin puheluita ja sähköposteja päivittäin ja biletettiin yhdessä useaan otteeseen, jota pidin kaverina.  Hänen katseensa pysyi maassa, ilme tuimana.  Pakkohan siinä oli jotain sanoa:
- H____, mitä kuuluu?
H:
- Mitäs... En mä täällä yleensä duunissa ole, oon nyt vaan auttamassa.  Oon siis vielä samassa firmassa, tulin tänne vaan syömään, ja sit oli pakko auttaa.
Katse alas, kääntyi pois.

Istuimme ystäväni kanssa pöytään, tyypillisesti ainoa toinen vapaa pöytä oli vieressämme.  Siinä istuin sitten H:n vieressä reilun tunnin, emme kertaakaan enää puhuneet emmekä katsoneet toisiamme.

Näin siis Helsingissä, tällaista tapahtuu vain ja ainoastaan Suomessa.

8/08/2011

Kodin tuoksuja

HALUAN ETTÄ KOTONA TUOKSUU hyvälle.  Ihana tuoksu saisi toivottaa tervetulleeksi jo heti ovella kun astuu sisään.  Liian voimakkaista tuoksuista en pidä, sillä saan niistä helposti päänsärkyä ja huonoa oloa.  Voimakkaasti keinotekoiset tuoksut eivät myöskään mielytä.



Tällä hetkellä kotona on muutama Lontoosta tuotu Diptyque tuoksukynttilät.  Kynttilät ovat maailmalla kulttituotteiden maineessa, ja tuoksut ovatkin todella lumoavia.  Keittiössä meillä on hauska Coriandre, korianterin tuoksuinen kynttilä, ja kylpyhuoneessa/makuuhuoneessa luumuinen Figue.  Olin pitkään kokonaan polttamatta kyseisiä kynttilöitä, kalliita kun ovat... Mutta mitä niitä säästelemään, elämästä (ja kynttilöistä!) pitää nauttia!  Diptyquen kynttilät eivät ole liian voimakkaita, mutta kevyt ja luonnollinen tuoksu jää kuitenkin kevyesti leijalemaan asuntoon vielä muutamaksi päiväksi käytön jälkeen.

Seuraavaksi kokeilisin mielelläni vaikka Feu de bois tuoksua, joka jäljittelee oikeaa takkatulen tunnelmaa.

I've totally fallen for Diptyque's lovely scented candles, which we've just started burning in the house.  Their soft scent isn't overpowering, and lingers gorgeously in the house for a few days after use.

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...