5/30/2011

Uudistunut kylpyhuoneemme - before & after

No niin, tässä tulee oman kodin esittelyä!

Muuttaessamme nykyiseen asuntoomme, päätimme tehdä jonkinverran pintaremonttia.  Asunto oli perushyvässä kunnossa, mutta kaipasi silti pientä uudistusta, sekä tyylimuutosta.

Kylpyhuoneemme oli lähtökohtaisesti ihan siisti.  Seinillä oli valkoinen neliömäinen kaakeli, ja lattialla harmaa hieman pienempi kaakeli.  Koska laatat olivat ihan siistissä kunnossa ja värit mielyttivät, päätimme jättää ne paikoilleen.  Tietysti tämä oli myös kustannuskysymys. ;)  Päätimme uusia tilaa vaihtamalla lavuaarin ja tason sekä peilin, lisäämällä suihkukulman, ja vaihtamalla vanhat seinävalaisimet ja hyllyt uusiin.
Tässä ennen ja jälkeen kuvia kylpyhuoneestamme!

Here are some before & after pics of our bathroom!  Rather than re-newing the whole room, we kept the old tiles in places, and exchanged the old furnishings for new ones.  What a difference, and we love it!

Kylpyhuone ennen:





Kylpyhuone jälkeen:





Kuvat / Pics: Inspire Me / Evi


Laatikot & lavuaari Ikea, Love Me hana Svedbergs, pyykkipussi Day, peili Ikea, seinävalot Bauhaus.


5/29/2011

Amerikan lippu sisustuselementtinä

Inspiroiduin aivan mielettömästi uusimman Living Etc lehden artikkelista, jossa esiteltiin Eva & Gentry Daytonin "motorcycle chic" asuntoa New Yorkin Upper East Sidella.  Sisustussuunnittelua työkseen tekevä pari kuvaa tyyliään "tough minimalistiseksi".  Asunnossa näkyi paljon mustaa, valkoista, nahkaa, pääkalloja, kypäröitä, ja kevyitä huonekaluja.  Skanneria en ole jaksanut ottaa käyttöön, mutta tässä muutama kuva vanhemmasta artikkelista samasta kodista.





Se mikä kuvissa ei näkynyt, oli upea vanha seinälle ripustettu Amerikan lippu.  Se sopi upeasti asunnon tyyliin, ja toi samalla asunnon mustavalkoiseen väritykseen eloa.

Artikkelista inspiroituneena päätimme hankkia omaan olohuoneeseemme Amerikanlippu -printin, joka löytyi ihan sattumalta selaillessamme nettikauppoja.  Hintakin oli sen verran hyvä, että vaikka printti ei toimisikaan, ei se kovasti haittaa.  Sen saavuttua pitää sitten päättää miten printti kehystetään. Paikka onkin jo tiedossa!

Tässä vähän lisää inspiraatioota, vaikkakin erityylisestä tilasta:


Kuvat / pics: Remodelista.com, Homedesignhome.com

Inspired by Eva & Gentry Dayton's Upper East Side "tough minimalist" apartment, we've ordered an American flag print to hang up in the living room!

5/27/2011

Toivelistalla: Iittalan salaattiottimet

Tavallaan tuntuu hullulta laittaa niin paljon rahaa salaatinottimiin, mutta toisaalta syömme salaattia illalliseksi useita kertoja viikossa.  Ja silloinkin kun salaatti ei ole pääruokana, sitä on lähes aina sivuruokana kuitenkin.  Eli uudet Iittalan salaatinottimet maksaisivat itsensä takaisin alta aikayksikön! :)

Kauniita vaihtoehtoja ovat sekä Piano, että Artik sarjojen ottimet.
I want!



Kuvat / pics: Iittala


I'm drooling over these gorgeous salad serving sets from Finnish design company Iittala!

5/26/2011

Ihanan kodikkaat ruotsalaiset parvekkeet

Onko ruotsisalaisilla kaupunkiasunnoilla todellakin enemmän parvekkeita kun meillä täällä Suomessa? Siltä ainakin vaikuttaa, kun katsoo ruotsalaisia sisustuslehtiä tai -sivuja!

Oma asuntomme Helsingin Etu-Töölössä on mielestämme uskomattoman ihana, mutta muutama asia siinä voisi olla lisää... Parveke on yksi sellainen!  Unelmoin ihanasta tilavasta parvekkeesta, jolla voisi aamuauringossa juoda lattea ja syödä marjoja tai croisantteja.  Ja vaikka tilaa ei kovasti olisikaan, olisi silti ihana jos kesäisin voisi avata tuplaovet vaikka makuuhuoneen ranskalaiselle parvekkeelle, ja päästää sisään ihanaa kesä-illoilta tuoksuvaa ilmaa.

Omalle parvekkeelleni haluaisin mahdollisimman paljon kukkia ja kasveja, sekä oikein mukavat istumapaikat.







Kuvat / pics: Alvhem Mäkleri & Interior


Sometimes it seems like nearly all Swedish city apartments have gorgeous balconies!  Unfortunately, we're not so lucky here in Helsinki.  I would love a little balcony to drink my morning lattes on, and lounge away the warm and bright summer evenings.

5/25/2011

Upeasti sisustettuja eteisiä

Rakastan iloisen värikkäitä eteisiä.  Ne toivottavat heti vieraat ihanasti tervetulleiksi, ja piristävät itseäkin pitkän päivän jälkeen.  On ihana astua sisään kotiin, joka ilahduttaa silmää heti kun avaa oven. Hauska eteinen antaa vieraille jo heti hyvän ensivaikutelman kodistasi.

Eteisessä voi leikitellä räväkilläkin väreillä, sillä siellä ei vietetä pitkiä aikoja vaan kuljetaan vain läpi, eivätkä värit pääse siten kyllästyttämään.  Muuten modernin valkoisessa kodissa värikäs eteinen saattaa olla mahtava yksityiskohta.

Omassa eteisessämme on upea Nina Campbellin Farfalla -tapetti, josta pitää esitellä pian before/after kuvia.








Kuvat / pics: Google images


I'm totally loving wonderfully colourful entranceways and hallways, which cheerfully greet guests as they enter your home.  Beautifully decorated entrances give a good and memorable first impression as someone enters your home for the first time.  Hallways are also a safe place to experiment with colour as they are used only for passage.

5/24/2011

Värikäs koti Manhattanilla

Upeassa kodissa Manhattanilla on mahtavat värit! Voi kunpa Suomessakin uskallettaisiin!






Love these vibrant colours in this gorgeous Manhattan home!

Kuvat / pics: Elle Decor

Kelly Hoppenin upeat hotellimaiset makuuhuoneet

Kelly Hoppen on kuuma nimi sisustussuunnittelussa. Vaikka hänen suunnitelmansa ovatkin omaan makuuni ehkä liiankin täydellisiä, ihailen silti hänen hotellimaisen puhtaita linjoja ja huoneiden rauhallisuutta ja tarkkaan harkittuja värejä.  Ostoslistalla olisikin ehdottomasti Kelly Hoppenin kirja Style: The Golden Rules of Design, sekä Home, from Concept to Reality. Jälkimmäisestä varsinkin saa paljon vinkkejä sisustussuunnittelun realiteetteihin.

Kellyn tyyliä on kuvattu sanoin "east meets west", ja "simple, sophisticated, yet invitingly luxurious", ja sitä se omasta mielestäni onkin.  Sen takia varmasti Beckhamitkin ovat turvautuneet Kellyyn asuntonsa sisustusta miettiessä.





Loving Kelly Hoppen's signature classically elegant and clean style!

Kuvat: Kelly Hoppen / Google images

5/23/2011

Rauhallinen vaalea makuuhuone

Illan ja väsymyksen kunniaksi etsin muutamia kuvia kivoista makuuhuoneista. Unelmieni makuuhuone on rauhallinen ja vaalea, skandinaavinen, muttei kuitenkaan liian kliininen.  Omassa makkarissamme on hyvin paljon samaa fiilistä kuin allaolevissa kuvissa.  Haluan makuuhuoneen olevan kodikas mutta raikas, "sanctuary" jonne voi tulla turvaan ja pakoon maailman melua ja melskettä.  Sinne saa auringon valo tulla ja valaista päivisin, mutta iltaisin sen on oltava tunnelmallisen pimeä.
Muualle asuntoon tuon mielelläni paljon väriä, mutta makuuhuoneeni on oltava rauhallinen ja vaalea.  Kylmänvalkoista pehmentävät ylelliset tekstiilit ja valaistus.






This is exactly how I'd like my dream bedroom to look; light and clean, Scandinavian, but not too cold or clinical.  I like a cozy bedroom with lots of textiles and atmospheric lighting.


Kuvat: Freshome.com

Liitutauluseinät - passé?

Voi hyvinkin olla, että liitutauluseinät todellakin ovat passé... Onhan niitä ollut jo monta vuotta erilaiset sisustuslehdet täynnä.  Usein tällaiset toistuvat trendit kyllästyttävät, mutta itse haaveilen silti liitutaulumaalista yhdelle keittiön nurkassa olevalle seinälle.  Se olisi mielestäni tosi kätevä; siihen voisi kirjoittaa ostoslistaa ja itselleen muistutuksia esim. "ota vitamiinit!", tai vaikka "carpe diem!"

Liitutaulu onnistuisi helposti Tikkurilan liitutaulumaaleilla.  Jos ei itse jaksa maalata, monista kehystysliikkeistä (esim. Interart Helsingin Fredalla) raamittaa liitutauluja valitsemiisi raameihin minkäkokoisena tahansa.

Ehkä joku liitutaulu olisi kesän aikana kiva hommata...




Kuvat: Google images

5/20/2011

Upean turkoosit seinät

Turkoosit seinät kiehtovat kovasti, ja sellaisen haluaisin ehdottomasti myös omaan kotiin.  Väri on raikas ja pirteä, todella freesi.  Seinä on valmiiksi valittu, nyt pitäisi vain valita oikea turkoosin sävy, ja tilata maalarit paikalle.
Tässä inspistä sinisiin seiniin.






Kuvat: The Decorista

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...